Speerpuntprogramma's

Indicatoren

Naam indicator

Meting

Meting

Meting

Meting

Streef-

2015

2016

2017

2018

waarde

Percentage nieuwe bedrijven in Ede

11,5%

11,8%

10,8%

nnb

Aandeel nieuwe gestarte bedrijven (ten opzichte van totaal aantal bedrijven).

Percentage foodstarters (van totaal aantal starters) in Ede

6,8%

7,0%

5,2%

nnb

Aandeel nieuwe gestarte Food-bedrijven (ten opzichte van totaal startende bedrijven).

Aantal MBO Food studenten dat in Ede studeert

3.294

3.444

3.357

3.372

Aantal MBO studenten ingeschreven aan MBO-FOOD opleiding in Ede. Food-opleidingen bestaan uit de MBO-sector 'agrarisch' en bedrijfstak 'Voedsel en leefomgeving'.

Bindingsscore (mate waarin Ede HBO-studenten bindt)

3,94

3,27

nnb

nnb

Percentage. Aantal vestigers 15/24 - vertrekkers 25/34).

Waardering ondernemers ondernemersklimaat (rapportcijfer 1-10)

-

6,3

-

-

Met het begrip ondernemingsklimaat wordt het geheel aan omstandigheden bedoeld dat van toepassing is op de vestiging van bedrijven (bijvoorbeeld parkeerbeleid). Frequentie meten niet bekend.